Het design van een interieur kan op ontzettend veel manieren worden aangepakt. Dutch Design is onder meer klassiek en comfort, terwijl asymmetrie en vrijheid voor creativiteit en flexibiliteit staat. Bij Dutch Design gaat het om de tulpen, koeien en Delfts Blauw. Ook komt handwerk en kralen veel voor in een Dutch Design interieur. Uw borduurwerk op zolder weggestopt? Misschien wordt het toch tijd om het te voorschijn te halen. Eettafels, salontafels en kasten mogen asymmetrisch zijn.

Dutch Design

Dutch Design is het helemaal, in Nederland én in het buitenland. Gewilde Nederlandse ontwerpers zijn Hutten, Baas en Wanders. Amerikanen tellen zomaar gemak duizenden dollars neer voor ontwerpen van onder meer eerder genoemde Nederlandse designers. Ook oer hollandse items zijn een hot item en helemaal niet zo duur. We zien weer delfsblauw, een zoenend boeren stelletje, tulpen, koeien. Deze voor Holland kenmerkende symbolen vindt u op kussenslopen, kussenhoezen, dekbedovertrekken en serviesgoed. Iets minder betaalbaar zijn de handgemaakte keramieke en aardewerken producten.

Salontafels

Iets te oudbollig en ze nemen teveel ruimte in, de salontafels. Dus gaan salontafels steeds meer tot het verleden behoren. Vooral met kleine kinderen zijn salontafels een sta in de weg. Ruimtebesparend, trendy en praktisch zijn bijzettafels. U kunt ze zo wegschuiven, en ook weer terug schuiven. Lekker makkelijk, leuk én volgens de trend.

Eettafels

De woonkeuken is meer en meer een leefgedeelte geworden. Er wordt uitgebreid gegeten met vrienden en familie, tv gekeken, gewerkt, gelezen en wat al niet meer. Waar er in de keuken vroeger gewoon gegeten werd wat de pot schafte, is de keuken tot een woonkeuken geworden en beslaat de woonkeuken een groot deel van de vrijetijdsbesteding. Koken en natafelen gebeurt immers uitgebreid. Eettafels moeten dan ook groot zijn, en stoelen comfortabel. De trend is asymmetrie. Dit geldt ook steeds vaker voor de eettafels. Het liefst zijn ze niet alleen rechthoekig of rond meer, maar hebben ze van alles iets. Voordeel is dat de tafels dan niet meer statisch overkomen en er meestal meer dan zes personen aan kunnen schuiven. En dát past weer bij de trend dat de keuken een centrale plaats in het leven inneemt en veel van het sociale leven zich in de keuken afspeelt.

Kasten

Veel prullen in uw woonkamer maakt het geheel rommelig, kleiner en het is uit de tijd. Wilt u spullen in uw interieur, ga dan voor kwaliteit, voor de blikvangers. Zet ze niet her en der neer, maar plaats ze bij voorkeur in een zelfde hoek, of in een kast. De kasten met open vakken zijn helemaal actueel en trendy. Er zijn zeer veel constructies mogelijk. De open constructie laat uw spullen en boeken mooi uitkomen, en een kast met open vakken oogt zeker niet statisch en ferm. Liever een kast met open vakken, maar wilt u toch voor de lades en kastjes gaan dan is het trendy om voor een kast te kiezen zonder handgrepen bij de lades en kastjes. Veelal zijn kasten zo geconstrueerd dat ze later aangepast en/of uitgebreid kunnen worden. Asymmetrie is ook bij kasten de trend. Planken die scheef staan, kasten met draaibare bakken. Vaak zijn verschillende materialen zoals stoffen mogelijk. De kastsystemen die te koop zijn bieden veel flexibiliteit aan om uw kast naar uw eigen creatieve idee vorm te geven.

Asymmetrie

Asymmetrie is de trend dus. In de meubelzaken met de up to date collecties vindt u asymmetrische kasten, tafels en tapijten. Het maakt uw interieur speels en vrij en er is veel mogelijk. Ook zijn handwerktechnieken weer terug en dit is te zien aan poeven met gebreide of gehaakte hoes erom, kussenhoezen met kralen en borduurwerk. Hulp nodig bij uw interieur design? Neem contact met ons op voor tips.