Een nieuw historisch behang

De grote slaapkamer aan de grachtenzijde van Museum van Loon werd vroeger gebruikt als kinderkamer. Het grote vertrekt werd door meerdere kinderen gebruikt met behulp van kamerschermen. Ook het kindermeisje sliep in deze kamer.

Jonkheer Maurits van Loon kon zich nog goed herinneren hoe hij er met zijn zusters Machteld en Yvonne logeerde bij zijn grootouders. ’s Avonds kon hij luisteren naar de geluiden van de grote mensen in de eetkamer beneden en genieten van de reflectie van de lichtjes op gracht. De kamer heet nu de Vogelkamer, naar de opvallende stoffen bespanning, een blauwe Toile du Jouy vol exotische vogels en dieren. De bespanning werd aangebracht tijdens de restauratie voor de opening van het museum in 1973.

Na ruim veertig jaar was de kamer opnieuw toe aan restauratie. Het plafond vertoonde scheuren en de verf op de lambrisering was sleets geworden. Het ergst geleden had de stoffen bespanning door stof en vuil, maar vooral ook door een zware lekkage. Philippa van Loon vond in Frankrijk de oorspronkelijke stof. Om de stof op historisch juiste wijze weer te bevestigen deed het museum een beroep op Siersema Interieur. Deze gerenommeerde Amsterdamse firma onder leiding van Wouter Slop is niet alleen groot in hedendaagse interieur inrichting, maar ook traditioneel behang en wandbespanningen is een expertisegebied van Siersema Interieur: op een bestaand tengelwerk plaatsen ze eerst grondlinnen, grondbehang en boekpapier. Hier overheen plaatsen ze het gekozen behang of de stof.

Siersema interieur was recent betrokken bij de restauratie van Kasteel De Keukenhof, maar ook bij de restauratie van de Majellakerk, waar het Nederlands Philharmonisch Orkest de hoofdgebruiker is. Met dank aan Siersema Interieur ziet de kinderkamer er tijdens de kinderportretten tentoonstelling uit alsof de tijd heeft stil gestaan. Onze specialisten zijn erg goed in het plaatsen van wandbespanningen en plaatsten dit vaak bij museuminrichting.

Ook benieuwd naar interieur inrichting voor uw bedrijf, museum, hotel of andere locatie?  Bel 020-6813776 of vul een formulier in op onze website.