De populariteit van industrieel interieur groeit steeds meer. Denk aan een vloer van beton, kozijnen van staal en oude fabriekslampen aan het plafond. Hoe kunt u deze stijl in uw woning toepassen? In deze blog vertellen we hoe je de deze stijl kunt ontdekken en welke items niet mogen ontbreken in een industrieel interieur.

Wat is jouw industriële stijl?

Bij het ontdekken van jouw persoonlijke industriële stijl, raden wij aan om voordat je inkopen gaat doen wat foto’s te verzamelen. Zo kun je in ons portfolio of op Pinterest veel inspiratie vinden. Je ziet al snel wat je wel of niet aanspreekt. Je zal zien dat je langzaamaan steeds meer ideeën krijgt voor jouw industriële interieur en hiermee gericht op zoek kunt. Onze specialisten hebben veel aandacht voor ambacht en kunnen je tevens van een persoonlijk advies voorzien. Vraag ons dan ook gerust om raad, zodat je straks verzekerd bent van een industriële stijl die geheel bij jou en jouw woning past.

Dé items van het industriële interieur

Authentiek en gedurfd, dat zijn enkele kenmerken van de industriële woonstijl. Wat veel gezien wordt, is een combinatie van vintage en modern. Je kan hierbij denken aan elementen van staal, leer, beton en baksteen. Niet alleen oude fabriekslampen worden veel gebruikt in een industrieel interieur. Ook werkbanken, metalen lockers en leren banken zijn populaire items. Je kan kiezen uit diverse elementen, zoals metalen schoolstoelen of een bed van pallets. Door een mooi Perzisch tapijt naast jouw bed te leggen, geef je jouw vloer net even wat extra’s en stap je ‘s ochtends op een heerlijk zachte ondergrond. Sobere kleuren zijn daarbij typerend voor de industriële stijl. Wit, grijs en zwart zijn veel gebruikte kleuren. Toch wordt er ook vaak gekozen om een muur in een opvallende warme kleur te schilderen of bekleden, zoals bordeauxrood of donkergroen. Ook kiezen liefhebbers van de industriële stijl vaak voor accessoires in deze kleuren, zoals een donkergroene locker of bordeaux stoelen.

Perfecte inrichting door Siersema

Wil je ook een stijlvolle industriële woning? Dan helpen wij je graag om jouw persoonlijke industriële stijl in jouw woning aan te brengen. Wij kunnen je diverse mogelijkheden laten zien, zoals passende vloeren, wandbekleding, meubelstoffering en nog veel meer. Neem contact op met ons en vraag onze betrokken specialisten om een persoonlijk advies over jouw industriële interieur!