Meer dan ooit tevoren brengen we in huis zoveel tijd door. Daardoor is het wel zo leuk om uw woning een écht thuis te maken. Bent u ook benieuwd wat de woontrends van 2022 zijn? Siersema zet de nieuwste stoffen, kleuren, materialen en accessoires op een rijtje. Lees snel verder!

Teddy en bouclé stoffen

Doordat we steeds meer behoefte hebben aan contact en gezelligheid, ziet u dit nu terug komen in woontrends van 2022. De teddy en bouclé stoffen zijn lekker zacht en aaibaar, waardoor de stoffen comfortabel aanvoelen en u een knus gevoel geven. Het komende jaar zal u deze woontrends terug zien in bijvoorbeeld meubels en accessoires. Bent u net zoals wij ook helemaal enthousiast over deze stoffen?

3D stoffen

In 2022 zullen ook de 3D stoffen weer veel in het interieur gebruikt worden. De 3D stoffen geven een extra beleving aan uw interieur en zorgen voor meer diepte en textuur. Ook is het makkelijk toe te voegen aan uw interieur, omdat u elke print en kleur kunt toepassen op de stof en zo bij uw inrichting kunt laten passen. Bent u gek op uw huidige meubels, maar ook toe aan iets nieuws? Siersema biedt naast interieuradvies ook meubelstoffering aan en dit kan precies de uitkomst zijn die u zoekt.

woontrends 2022 meubelstoffering 3d stoffen

Warme kleuren

In het kleurgebruik zien we dat we behoefte hebben aan een geborgen en gezellig gevoel in huis. Hierin zien we dat er twee kleurtonen de basis gaan vormen in ons interieur. Namelijk groentinten, dit staat symbool voor de natuur, hoop en welzijn. Hier tegenover gaan we voornamelijk rood- en bruintinten zien, die symbool staan voor veiligheid en geborgenheid. Deze kleuren kunnen o.a. bij wandbekleding, accessoires, meubelstoffen of vloerbekleding toegepast worden.

Organische vormen

Het afgelopen jaar was deze woontrend al erg populair, waardoor we deze weer meenemen naar het nieuwe jaar! Voorheen zagen we vooral strakke vormen en lijnen, waar u de organische zachte vormen heel mooi mee kunt combineren. De zachtheid van de organische vormen zonder hoeken of strakke lijnen zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. Deze vormen ziet u natuurlijk veel in de natuur wat een positief effect heeft op ons brein, net zoals kleuren dat doen. Naast dat het ons een goed gevoel geeft, zijn de organische vormen ook ruimtebesparend. Daarnaast vinden wij dat deze vormen vooral bij kantoorinrichting een speelse touch kunnen geven. Een kantoor is voornamelijk strak, professioneel en minimalistisch ingedeeld, waardoor een bank of stoel met een organische vorm de ruimte kan opfrissen.

Eye catchers

Naast dat interieur in 2022 uit veel natuurlijke materialen en kleuren zal bestaan, mag een klein beetje pit ook niet ontbreken. Dit is een mooie toevoeging aan uw inrichting en een persoonlijke touch die u eraan kunt geven. U zou dit bijvoorbeeld kunnen doen door een kunstwerk of wandkleed aan de muur te hangen.

Keramiek

Naast meubels zien we ook een trend in servies en accessoires; namelijk keramiek! Zoals u al hebt gelezen zien we in woninginrichting steeds meer organische vormen, en dat zien we hier ook terug. Keramiek is uniek door de imperfecties die het heeft. Dit kunt u perfect combineren met natuurlijke materialen als hout, aardewerk en bamboe.

Kaarsen

Het afgelopen jaar zagen we vooral de draaiende- en confettikaarsen voorbij komen, in alle kleuren, maten en vormen. Komend jaar gaat ook deze decoratie mee in de organische vormen. Namelijk: de vorm van een vrouwenlichaam. Dit is dé nieuwste kaarstrend van 2022 voor in huis, maar het is bijvoorbeeld ook een speelse manier voor boetiek of winkel decoratie!

woontrends 2022 keramiek

Interieuradvies van Siersema

Dit zijn de nieuwste woontrends van 2022! Heeft u hulp nodig bij het toepassen van deze woontrends bij de inrichting van uw woning, kantoor, winkel of een ander pand? Onze experts zijn u graag van dienst. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.