Vorig jaar zijn wij met ons kantoor verhuisd en dat vroeg om een nieuwe kantoorinrichting. Samen met het Amsterdamse architectenbureau Beyond Space hebben we gekeken hoe we onze identiteit in de kantoorinrichting konden weerspiegelen.

Kantoorinrichting siersema

Een locatie aan het water

Ons nieuwe kantoor en bijbehorende showroom heeft een prachtige locatie aan het IJ. Water was dus een belangrijk onderdeel van onze inspiratie. Het doel was het creëren van werkruimtes en tegelijkertijd verbinding zoeken met het water. Maar hoe combineert u in een kantoorruimte de natuurlijke lichtinval, het prachtige uitzicht over het water en de identiteit en kernactiviteit tot een professioneel geheel?

Exclusieve ruimtes

Onze identiteit moest centraal staan, maar muren optrekken voor de werkruimtes was niet onze wens. Beyond Space kwam uiteindelijk met dé oplossing om ruimtes te creëren door middel van gordijnen aan het plafond. Zachte, semi-transparante gordijnstof, op verschillende lengtes gesneden om zo een vergaderruimte, kantoorruimtes, zithoek en een gemeenschappelijke ruimte te vormen. De golvende uitstraling en de waterachtige tint van de gordijnen versterken de verbinding met het water. Precies waar we naar op zoek waren!

De denkwijze achter onze kantoorinrichting

Architect Remi Versteeg over de gedachtegang achter het ontwerp: “De gordijnen voelen intiem en apart aan, maar door de plooien verliest men nooit de hele ruimte en haar buitenomgeving uit het oog. Uiteindelijk realiseerden we ons dat de gordijnen de grond niet konden raken, dan zou de ruimte benauwend voelen. We hebben een ruimte gecreëerd die tegelijkertijd verdeeld en verbonden is, maar ook intiem en gezellig aanvoelt.”

Kantoorinrichting Siersema gordijnen

Perfecte inrichting

Bent u op zoek naar een nieuwe woninginrichting, nieuwe gordijnen, vloeren, wandbekleding of wandbespanning? Laat u overtuigen door onze projecten én door onze talentvolle medewerkers. We verwelkomen u graag in onze prachtige showroom om te kijken hoe uw woonwensen en onze ideeën kunnen samenkomen.