Een interieur zonder contrast is niet weg te denken. U kunt contrast krijgen door verschillende materialen te gebruiken, zoals door met vormen af te wisselen of door te spelen met licht. Het meest belangrijke middel voor contrast tot leven krijgen is toch wel echt kleur. Op zoek naar donkere kleuren, warme of neutrale tinten? Wij hebben alvast wat inspiratie van producten op een rijtje gezet.

Hoe verwerkt u contrast in een interieur?

Zoals u al wel begreep is contrast in uw interieur een must. Een donkere kleur komt veel steviger over dan een lichte en bijvoorbeeld een glad oppervlak zorgt voor een zacht en lichte touch. Harde en ruwe oppervlakken voelen juist weer zwaarder aan. Het is goed om te zorgen voor een balans in het interieur zodat het wonen optimaal genieten blijft.

Het gebruik van accentkleuren

Witte muren en een wit plafond als interieur voelt al gauw koel en kil aan. Maakt u gebruik van warme accentkleuren, dan oogt het huis compleet anders. U kunt spelen met kleurcontrasten bij bijvoorbeeld een van de muren of bij de trap, zo zorgt u ervoor dat er wel wat sfeer komt in huis. U kunt in uw accessoires natuurlijk ook verschillende accenten laten voorkomen.

Een ruimte vergroten of verkleinen met kleuren

Kleuren hebben veel manieren waarin u ze kan toepassen. Als u gebruik maakt van veel kleuren in een ruimte, kan u de ruimte in tweeën delen. Zo kan u ook als u dezelfde kleur gebruikt in twee ruimtes deze als het ware samenvoegen. Dit laatste zorgt in de meeste gevallen vooral voor rust in de woning. Welke manier u gebruikt, hangt volledig af van welke functie u wilt dat de ruimte heeft. In bijvoorbeeld een slaapkamer is vaak een rustige sfeer de voorkeur bij de meeste mensen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.