Gaat u een nieuw huis kopen of heeft u die net al gekocht? De kans is groot dat u dan moet gaan denken aan een nieuwe vloer. Het is lastig kiezen met zoveel keus op de markt. Wij geven u daarom wat tips om op weg te komen

Wat wilt u bereiken?

Om te beginnen moet u denken aan het einden, wat is nou het doel wat u wilt bereiken met uw nieuwe vloer? Komt er een krasvrije vloer, of een vlekvrije zelfs bij huisdieren en kinderen? Heeft uw huis donkere muren dan is een donkere vloer geen keus en andersom bij lichte muren is een lichte vloer geen optie. Als u vooraf bedenkt wat het type gebruik van de vloer wordt, kunt u al gauw meerdere opties afstrepen en zo komt u bij de betere opties.

Budget voor de nieuwe vloer

Er zijn vloeren in ontzettend veel verschillende soorten en maten, zo kunnen dus ook de prijzen ontzettend verschillend zijn. Dus voordat u al een vloer in gedachten hebt, moet u toch eerst een maximaal budget bepalen. Wat dan op het gebied van prijs overblijft zijn weer wat betere opties om een keus uit te maken.

Wat voor kleur gaat de nieuw vloer worden?

Een vloer moet passen bij de rest van uw interieur. Het is dus belangrijk om na te denken over de kleur die de muur heeft en de meubels in het huis. Ga bijvoorbeeld op zoek naar interieurs die u vindt passen bij uw smaak op het internet. Een andere goede optie is een app als Pinterest, hier vind u ontzettend veel goede inspiratie.

Kies uw type vloer

Als u alles wat nu besproken is op een rijtje hebt, dan is het nu tijd om een type vloer te kiezen:

  • Tegels zijn vrijwel overal te gebruiken en eenvoudig om schoon te maken. Tegels raken niet snel beschadigd, maar kunnen wel koud aanvoelen en bij een patroon komt het snel al druk over.
  • Laminaat is een van de meest betaalbare vloeren, het is niet moeilijk om te leggen en goed schoon te houden.
  • Linoleum is zeer betaalbaar, geluiddempend, duurzaam en ook eenvoudig om schoon te maken. Het enige minpunt is dat het is vastgelijmd, u kan het dus niet verplaatsen en als het beschadigd raakt is dat niet te repareren.
  • Tapijt is niet moeilijk om te leggen, voelt lekker warm aan en is geluiddempend. Een nadeel echter is dat het vlekgevoelig is en stof vasthoudt.
  • Een gietvloer is een zeer strakke vloer. Het is echter wel aan de dure kant, maar wel erg sterk, duurzaam, waterdicht en goed schoon te houden.
  • Parket is een dure, maar wel hele mooie optie. Het is duurzaam, niet moeilijk te onderhouden en overal te leggen. Het is echter wel krasgevoelig en kan verkleuren.

Wij hopen u wat verder hebben kunnen helpen met onze tips. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met ons.